Asparagus in breadcrumbs

Ingredients: (serves 4), 2 bunches wild asparagus, 50 g. fresh breadcrumbs, 2 tablespoons grated chees, 1 finely chopped garlic clove, salt, pepper, 2 tablespoons olive oil.

Trim the asparagus keeping only the tender tips. Mix together the cheese, breadcrumbs, garlic, salt and pepper. Arrange the asparagus with the oil in a frying-pan, season with the breadcrumb mixture and cover with water. Cook over a strong heat until the water. Cook over a strong heat until the water has evaporated.

Asparago verde di Capitanata
Nella sola provincia di Foggia si concentra il 95% della produzione regionale (pari a circa il 17% di quella nazionale) dell’asparago. Peculiarità dell’asparago
coltivato in questo territorio è l’avere il gambo completamente edibile e di colore uniformemente verde. La quasi totalità della produzione è destinata
al consumo fresco. La maturazione avviene a fine marzo per essere presente sul mercato a metà del mese di aprile.

Green Asparagus from Capitanata
95% of the regional production of asparagus (17% of the national one) belongs to Foggia county. Asparagi from Capitanata (Foggia) are famous for the completely edible very green stalk. Most of the production
is destined to be consumed fresh. Asparagi ripen in March and can be found on the market since middle April.

http://www.iluoghidelgusto.com

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